Vätternrundan 2021

Så var då den efterlängtade Vätternrundan 2021 avklarad. Vi hade anslutit oss till en grupp som uttalat skulle köra rundan på 09:30. Tyvärr blev inte detta fallet och efter 13,5 mil var vi några stycken som lämnade den ursprungliga gruppen och körde själva. Att klöra ifatt den förlorade tiden var dock en omöjlighet, men vi gjorde hur som helst ett fint lopp i ett fantastiskt fint väder.

Så här körde vi Vätternrundan (315 km)
https://www.relive.cc/view/vPOpd14rpEO

Roade mig med att sammanställa rundan, våra pauser, farter och tider. Planerade stopp var 2+5+5 minuter men blev i verkligheten 2+10+9 minuter vilket man tydligt ser hur det straffar sig. Exempelvis från Fagerhult till Boviken körde vi i 32,6 km/h i medelhastighet. Men efter att ha stått och fikat i nästan nio minuter så har medelhastigheten för delsträckan sjunkit till 31,0 km/h.

Lärdom: Man vinner inga lopp genom att sitta och fika (men det var himla gött där och då😜)

Tack alla som hängde med på rundan, bra jobbat!

Hastigheten inom parentes visar hur medelfarten sjunker i takt med kaffedrickandet…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *