Släktforskning

Här lägger jag ut min forskning. Programmet jag använder heter Disgen och är mycket lättarbetat. Det är lätt att hålla reda på olika källor, man får en bra överblick över släktingarna och de kommer ständigt med fler och nya funktioner.

Personregister
Efternamn
Ortsregister

Då jag ofta får material från andra forskare har jag en hel del uppgifter som jag inte själv har forskat fram. Jag litar naturligtvis på att det material jag får är kontrollerat så att det stämmer. Skulle det mot förmodan vara så att ni hittar några uppgifter som inte stämmer blir jag väldigt glad om ni hör av er till mig så att jag kan rätta till det. Ni når mig lättast via Kontakt-sidan (menyn överst).

Till alla er som funderar på att börja släktforska kan jag bara säga ”Vad väntar du på?” Det är ett livslångt projekt så ju tidigare du börjar ju bättre. Passa på att intervjua dina nära och kära innan de försvinner och tar med sig all sin kunskap om dina släktingar ner i graven. Mycket av vad de har att berätta finns inte nerskrivet i några kyrkoböcker. Se till att få ett namn på alla gamla bilder som ligger och dräller i byrålådorna. Leta upp gamla brev och almanackor och få hjälp med att tyda vad det står och vad det betyder. Allt är mycket lättare när man kan fråga någon…