Hökerberg

Bokrecensioner

Vinprovarna

Jan Mårtensson

De andades djupt in doften ur de smäckra glasen, smuttade på innehållet, lät det rulla över gommen: sällskapet Vinprovarna i sitt esse, prövande sig fram bland de ädla märkena. Tända ljus, mjuk, förfinad stämning.

Och så skuggan; när den unga vackra Margareta slungar ur sig att hennes man inte hade begått självmord utan mördats. Och att mördaren var en av Vinprovarna.

Antikhandlare Johan Kristian Homan trevar sig på sitt blida, lie världsfrånvända sätt in i mysteriet. Finner att alla i kretsen på något sätt är intrasslade i en härva av rivalitet och svartsjuka. Och att Margaretas man hade arbetat med narkotikaforskning.

Margareta är övertygad om att någon vill mörda också henne. Och Homan får ett mycket påtagligt belägg för att det verkligen förhåller sig så. Margareta måste skyddas, mördaren avslöjas! Detektiven, och i högsta grad antihjälten, Johan Kristian Homan går i aktion...

Det glittrar om Jan Mårtenssons nya detektivroman. Varmt av kvickhet och kultur. Iskallt av spänning.

Egna tankar

Lättläst bok med korta kapitel. Bra miljö- och personbeskrivningar, det känns som om man är med som en liten fluga på väggen. Ganska tidigt i boken trodde jag mig veta vem som var mördaren... och det visade sig att jag hade rätt i mina aningar.

Läst maj-09

Tillbaka till index