Hökerberg

Bokrecensioner

Vägar till visdom

Stefan Einhorn

Bli klok på alla sätt och vis

Visdom - det kan låta som något ouppnåeligt, gammeldags och passé. Idag talar vi hellre om flexibilitet, kompetens och att vara smart.
Inget kunde vara mer fel, menar Stefan Einhorn. Aldrig förr har individens valfrihet varit större, informationsmängden mer omfattande och kraven på anpassning och förmåga till omställning lika självklara. I en sådan tid är tillgång till visdom viktigare än någonsin.
Läs om chefen som vågade omge sig med oliktänkande medarbetare, om fotbollstränaren som med några kloka ord lyfte en pojkes självkänsla och om hur en smula eftertanke ibland till och med kan rädda en människas liv. Men framför allt om hur du själv kan växa i visdom och ha nytta av det i livets alla aspekter.
Med åtskilliga konkreta exempel och goda tips och råd har Stefan Einhorn skrivit en bok som kan göra oss alla lite visare.

Egna tankar

Intressant bok med många tänkvärda ord. Gott om ställen att avbryta läsningen på och ganska lättläst. Den var dock lite "tråkig", det hände ingenting i den utan det var bara en massa episoder ur författarens liv.

Läst juli-augusti-11

Tillbaka till index