Hökerberg

Bokrecensioner

Utan ett ord

Linwood Barclay

Du vaknar. Huset är tomt. Din familj är borta.

14-åriga Cynthia skriker åt sina föräldrar och skår igen dörren till sitt rum. När hon vaknar nästa morgon förväntar hon sig en konfrontation, men istället är huset tomt. Hennes mamma, pappa och storebror är borta.
25 år senare bestämmer sig Cynthia för att delta i ett tv-program om olösta fall i ett sista försök att få veta vad som hände den där natten. Först händer ingenting. Sen ringer telefonen. En mansröst säger att hennes familj förlåter henne. Cynthia är nära att bryta ihop. Är hennes familj vid liv? Varför har de aldrig hört av sig? Cynthia börjar forska i försvinnandet, och trådarna leder till fruktansvärda hemligheter. Kanske hade det varit bättre att låta det förflutna vila.

Egna tankar

Som alltid när Mats rekommenderar en bok så är den bra. Man kommer snabbt in i handlingen och det är inga större problem med att hitta rätt bland de olika rollfigurerna. Även om man anar sig till vad som ska hända så är man inte säker förrän när man läser det. Slutet blev inte riktigt som jag trodde, det blev bättre.

Läst januari-11

Tillbaka till index