Hökerberg

Bokrecensioner

Tillbaka till livet - Alisons historia

Marianne Thamm

När Alison parkerar bilen utanför sitt hem sent en kväll hotar en men henne med kniv och tvingar ut henne på  en mardrömslik skräckfärd. De hämtar upp en kamrat till mannen och åker sedan till en öde plats utanför staden.
Där blir Alison våldtagen, knivhuggen och så svårt misshandlad att våldsmännen är övertygade om att hon är död när de lämnar henne. Ingen kan rimligen överleva en sådan tortyr.
Men Alison är inte död. Hon inser att hon inte kan ligga kvar på den öde platsen om hon ska överleva. Så börjar hennes kamp. Med avskuren luftstrupe och svåra inre skador släpar Alison sig fram, meter för meter, för att hämta hjälp vid motorvägen...

I Tillbaka till livet berättar Alison sin häpnadsväckande och gripande historia för journalisten Marianne Thamm. Boken lämnar  inte någon oberörd. Man gråter av vrede och smärta - men gläds och förundras också över Alisons styrka och förmåga att överleva

Egna tankar

En mycket läsvärd bok som jag starkt rekommenderar. När du väl har börjat läsa den vill du inte sluta, utan tänker hela tiden "jag hinner nog lite till". Intressant är att man får läsa om de olika händelserna sett ur olika människors perspektiv.

Läst april-11

Tillbaka till index