Hökerberg

Bokrecensioner

Svarta Änkan

Dan Greenburg

Hon är ung, hon är vacker och när hon ger männen kärleksinviter känner de sig utvalda och sexiga. Men deras lycka blir kort för hon har mord – inte kärlek – i sinnet.

Max Segal, som sätts att utreda det brutala mordet på en man som hittats naken och bakbunden i sin säng, tror först att spåren leder till New Yorks nattvärld med klubbar och spelhålor. Men när ett andra mord inträffar börjar han tveka. En blond, mycket attraktiv kvinna har setts vid mordplatsen, men kan hon verkligen ha mördat på detta bestialiska sätt? När han tränger djupare in i fallet förstår han att de har med en ytterst smart och beräknande människa att göra, en människa som lyckas förvilla sina offer med sin charm och sitt utseende. Ingen kan lista ut vem som ska bli nästa offer, för det går inte att urskilja något mönster. Offren verkar väljas ut av en slump: ingen man går säker…

Egna tankar

En lagom lättläst men inte särskilt spännande bok. Redan efter några kapitel kunde man räkna ut vem mördaren var. Den är bra skriven och det känns som om författaren har lagt ner mycket tid på research. Bra miljö- och personbeskrivningar som gör att man kan se hela handlingen framför sig. En bra bok som man inte behöver engagera sig i för att kunna läsa.

Läst april-06

Tillbaka till index