Hökerberg

Bokrecensioner

In i nattens djup

Alice Blanchard

När den mentalt efterblivna fjortonåringen Melissa hittas mördad rämnar idyllen i den lilla staden Flowering Dogwood. Polischefen Nalen Storrow, själv tvåbarnsfar, blir mycket illa till mods - i synnerhet då han börjar misstänka att mördaren kan vara någon han känner väl, någon i hans egna familj. Förtvivlad över vad han upptäckt tar han till sist sitt liv.

Arton år senare tar Nalens dotter Rachel - som själv blivit polis - upp fallet på nytt. Undersökningen kompliceras av att hennes brors nya flickvän plötsligt försvinner. Sliten mellan lojaliteten mot familjen och sin plikt som polis inser Rachel att hon hamnat i samma dilemma som hennes far en gång gjorde. Och de ledtrådar hon finner är inte mindre uppskakande.

Egna tankar

Skönt med en bok där det inte är en massa "dösnack" i 50 sidor innan det börjar hända något. Man kastas verkligen in i händelsernas centrum direkt. Och ganska tidigt blir man helsäker på att man vet hur den kommer att sluta, men sen vänder det och man sitter där med ett stort "va´, hur kom den här personen in i bilden". In i nattens djup är en av de bättre böckerna jag läst. Enda nackdelen är att den är svår att lägg undan!

Läst februari -07

Tillbaka till index