Hökerberg

Bokrecensioner

I spindelns nät

Laura Lippman

Mark Rubins familj är försvunnen och polisen kan inte göra något eftersom allt pekar på att de gett sig av frivilligt. Den framgångsrike pälshandlaren vänder sig därför till privatdetektiven Tess Monaghan i hopp om att hon ska kunna hjälpa honom att hitta hans hustru och tre barn.

Tess är snart rymlingarna på spåren och hon förstår att motivet till Natalies hänsynslösa flykt återfinns någonstans mitt emellan det som Mark Rubin inte berättar och det han vägrar att inse. Ett inriktat nät av svek och hämnd börjar framträda, där gamla oförrätter föder ilska och leder till desperata handlingar – till och med mord. Plötsligt anar Tess att mycket mer står på spel än Natalies envisa stolthet: framtiden för hennes tre oskyldiga barn hänger på den sköraste tråd…

Egna tankar

 Helt ok bok, men det var dock lite rörig. Man fick följa två olika händelser parallellt och nog förstod jag att de skulle komma att haka ihop i varandra så småningom, men det var ganska hoppigt och svårt att koncentrera sig. Ganska långa kapitel utan naturliga styckesindelningar tillsammans med liten text gör att boken känns lite ”jobbig”.

Läst mars-07

Tillbaka till index