Hökerberg

Bokrecensioner

Familjeliv

Dr Phil McGraw

Att vara förälder är det viktigaste och största vi någonsin kommer att företa oss, men i dagens uppspeedade samhälle utsätts familjen för en helt annan press än tidigare. Känner du att din familj inte är som du vill att den ska vara? Oroar du dig för att de beslut du tar som förälder kan ge ditt barn men för livet? Känner du det ibland som om du befann dig i en dragkamp med omvärlden om vem som ska forma ditt barns värderingar och uppfattningar?

Dr Phil har i mer än tjugofem år arbetat med att hjälpa familjer med deras problem. I sin nya bok Familjeliv lägger han fram en väl underbyggd handlingsplan för att hjälpa dig att se starka och svaga sidor i ditt föräldraskap. Dr Phil ger sig verktygen, så att du ska kunna fostra samarbetsvilliga, kärleksfulla och harmoniska barn. Boken innehåller en rad övningar och självtest, men även exakta anvisningar för hur du genomför olika åtgärder.

Om du vill att dina barn ska få ett lyckligt, fullödigt liv måste du öppna ögonen för den avgörande roll du spelar i deras utveckling och ta  på dig ansvaret. I Familjeliv ger Dr Phil dig hopp om ett fenomenalt familjeliv och en lovande framtid för dina barn.

Egna tankar

Ganska tråkig bok som var lite "jobbig" att ta sig genom. Står säkert mycket nyttigt och visst fick jag en och annan idé, men jag måste säga att det mesta känns ganska självklart för mig. Många familjer verkar ha problem med att barnen styr och ställer för mycket och de vuxna måste dans på tå. Jag kan inte förstå hur man kan komma dit. Själklart ska barnen få tycka och tänka, men i slutändan är det vi vuxna som bestämmer och personligen tror jag faktiskt att barn "uppskattar" att inte behöva fatta alla stora beslut själva.

Läst mars-07

Tillbaka till index