Hökerberg

Bokrecensioner

Den förlorade symbolen

Dan Brown

Harvardprofessorn i religiös symbolik, Robert Langdon, kallas i sista stund in för att hålla en kvällsföreläsning i Capitolium, Washington. Men bara minuter efter hans ankomst hittas ett märkvärdigt föremål i byggnadens rotrunda. Det är dessutom kryptiskt kodat med fem olika symboler. Langdon förstår att budskapet är en uråldrig åkallan, menad att locka dess mottagare in i en sedan länge förlorad värld av hemlig visdom.

När Langdons mentor, Peter Salomon - filantrop och framstående frimurare - brutalt kidnappas, inser Langdon att det enda sättet att rädda sin väns liv är att hörsamma den mystiska uppmaningen och följa den vart den än leder honom. Han sveps in i en värld av beslöjade historier, gåtfulla ikoner och förborgade koder som tycks leda honom mot en ofattbar sanning.

Egna tankar

Dan Brown skriver på ett väldigt lättsamt sätt. Han har förmågan att få ett tråkigt ämne att verka jättespännande. Det känns som om allt är sant och att han har vetenskapliga belägg för allt han skriver. Trots att boken är på över 600 sidor känns den aldrig jobbig. texten är lättläst och det är korta kapitel så den är svår att lägga ifrån sig.

Läst januari-10

Tillbaka till index