Hökerberg

Bokrecensioner

Brunstkalendern

Emma Hamberg

Lena, 34, har fyra barn, sju bajsande kaniner, en hund, några hunger-jamande katter och en man som jobbar på sin mack för jämnan. Nervsammanbrottet och en längtan bort morrar bakom den stökiga husknuten.

Åsa, 37, blev mångmiljonär under it-boomen sin blyghet till trots. Hon och Adam lever i ett jätteschabrak till våning mitt i Stockholm där rummen ekar lika tomt som Åsas barnlängtande mage.

Marie, 42, är chef i en tuff hårdrocksbar. Hon lever ensam med sina silikonbröst (en 40-årspresent till Marie – från Marie) och trofasta rottweilern Otto.

De tre kvinnorna är systrar och ingen av dem lever kanske exakt der liv de själva önskat från början. Mycket mer än så har de inte gemensamt. Tills den dag deras barndomshem, den stora mjölkgården, råmar efter hjälp. Livet har tagit en blixtsnabb, mörktonad vändning och de tre systrarna måste motvilligt återvända till Solvändan. Där 200 kor, sorg, gamla flickrum och en hel del krav väntar dem. Men … kan den gemensamma mardrömmen vara svaret på systrarnas livsgåtor i en fet flugsmäll?

Egna tankar

En kul och annorlunda bok. Den är så …alldaglig… på något sätt, men ändå inte. Ena stunder sitter man och småfnissar och nästa stund har man gråten i halsen. Emma har ett härligt sätt att beskriva personer och händelser som gör att man nästan känner sig som en liten fluga på väggen där det händer.

Läst oktober-07

Tillbaka till index