Hökerberg

Bokrecensioner

Allt om glykemiskt index

Fredrik Paulún

Det glykemiska indexet förbättrar fettförbränning, uthållighet, hälsa och blodsockerkontroll. Oavsett om du är elitidrottare, eller fullständigt ointresserad av träning, kan det glykemiska indexet därför ge dig stora vinster. Modern forskning visar att det är stor skillnad mellan olika livsmedel, och hur de påverkar din kropp. Vissa stressar sin fysiologi hårt och leder till ökad risk för allvarliga sjukdomar, medan andra möjliggör effektiv fettförbränning. I denna bok hittar du all information du behöver för att kunna använda det glykemiska indexet för just dina behov.

Detta är en bok som är särskilt efterlängtad av diabetiker. Hos denna patientgrupp är det glykemiska indexet ovärderligt, då det kan förbättra sjukdomsbilden avsevärt. Det visar på ett helt nytt, och vetenskapligt beprövat sätt, vilken stor skillnad det är mellanolika livsmedel, trots att de innehåller exakt lika mycket av de olika närningsämnena.

Allt om glykemiskt index innehåller de senaste rönen om ämnet, och är fullpackad med nya utökade och förbättrade tabeller med de olika livsmedlen. Dessutom hittar du en receptsamling, där recepten är uppdelade med avseende på deras glykemiska index. Här finner du verkligen nyckeln till dina mål.

Egna tankar

Klart läsvärd bok. Men som med alla andra dieter ska man nog vara lite kritisk när man följer den. Mycket stämmer och funkar bra, men stundtals blir det nästan lite sektvarning. Har själv provat det till viss del med gott resultat. Gick ner 9 kilo på 8 månader. En bra hjälp att ha i bakhuvudet när man lagar mat och äter, men att följa slaviskt... nej det skulle inte jag klara i alla fall.

Läst augusti-06

Tillbaka till index